RU
 

Китай обмежує наукові публікації про коронавірус

Українська служба DW,  13 квітня 2020, 23:35
0
847
Китай обмежує наукові публікації про коронавірус
Фото: CDC
Усі публікації про коронавірус повинні затверджуватися в уряді Китаю

Усі наукові дослідження про походження SARS-CoV-2 тепер мають затверджувати в китайському уряді.

Влада Китаю обмежила публікації досліджень, присвячених походженню коронавірусу, повідомляє у понеділок, 13 квітня, CNN з посиланням на розпорядження керівництва країни, опубліковане на офіційних сайтах двох китайських університетів. Щоправда, через деякий час цей документ був вилучений.

Згідно з описаною в розпорядженні процедурою, усі академічні роботи щодо COVID-19 повинні бути затверджені науковими комітетами університетів з огляду на їх "академічну цінність та актуальність на час публікації". Якщо дослідження присвячене походженню вірусу, тоді роботу відправляють в департамент науки і технологій міністерства освіти, яке, своєю чергою, пересилає її до Держради Китаю для узгодження.

У міністерстві освіти підтвердили CNN, що такий документ дійсно існує, а факт його видалення з інтернет-сторінок університетів пояснили тим, що розпорядження внутрішнє. За словами одного з медичних експертів, його робота на цю тему не пройшла процедуру узгодження і не була опублікована.

Журналісти зазначають, що це не перший крок китайського уряду у встановленні контролю над публікаціями про коронавірус і хворобу COVID-19, яку він викликає, з того часу, як у грудні в китайському місті Ухань почалася епідемія, що поширилась по всьому світу.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Китай
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі