RU
 

У Чехії послабили карантинні обмеження

Корреспондент.net,  13 квітня 2020, 12:14
0
409
У Чехії послабили карантинні обмеження
Роботи з дезінфекції в Празі

У Чехії розширили коло осіб, яким можна не надягати захисні маски, а також дозволили працювати низці магазинів.

Влада Чехії продовжила дію надзвичайного стану до 30 квітня, але при цьому ввела низку послаблень, зокрема - нові винятки з правила обов'язкового носіння масок. Про це сказав міністр охорони здоров'я країни Адам Войтех, повідомляє Радіо Свобода у понеділок, 13 квітня.

Зазначено, що тепер захисні маски можна не надягати водіям і пасажирам в одному автомобілі, якщо вони є членами одного домогосподарства, водіям громадського транспорту, якщо вони перебувають в повністю ізольованій кабіні, дітям до двох років, людям з ментальними розладами і розладами аутистичного спектру.

Також з 9 квітня в Чехії дозволили відновити роботу велосипедних магазинів та майстерень із ремонту велосипедів, магазинів товарів для дому та садівництва, а також будівельних матеріалів.

Влада планує відкрити більше магазинів протягом наступного тижня, проте поки не уточнює, які саме.

За даними Міністерства охорони здоров'я Чехії, станом на 13 квітня в країні зафіксовано 5991 підтверджений випадок захворювання на COVID-19, з них 138 летальних. 464 людини одужали.

За останніми даними, в світі зафіксовано понад 1,8 млн випадків зараження COVID-19, померли понад 114 тисяч осіб, видужали більш як 423 тисячі.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: эпидемияЧехияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі