RU
 

У Китаї покращується ситуація з внутрішнім туризмом на тлі спаду COVID-19

Корреспондент.net,  23 березня 2020, 14:05
0
220
У Китаї покращується ситуація з внутрішнім туризмом на тлі спаду COVID-19
У Китаї почав відновлюватися внутрішній туризм

Китайці стали частіше бронювати авіаквитки, при цьому більшість бронювань - все ж для ділових поїздок.

 
Після стабілізації ситуації з коронавірусом у Китаї почав відновлюватися внутрішній туризм. Про це повідомляє АТОР у понеділок, 23 березня.
 
Відзначається, що порівняно з бронюванням на початку січня, коли 38 відсотків авіаквитків замовлялися з глибиною до 15 днів, зараз ця частка зросла до 58 відсотків. При цьому велика частина бронювань зараз відбувається з метою ділових поїздок.
 
Також обсяг реального бронювання авіаквитків у Китай і на внутрікитайські рейси вже більше, ніж в лютому. Поїздки за кордон ще не так затребувані - це пов'язано і з обмежувальними заходами самої влади КНР, і з тим, що більшість зарубіжних напрямків сьогодні вводять свої обмеження для китайських мандрівників.
 
Влада дозволяє громадянам вільно пересуватися всередині країни, якщо ті використовують "код здоров'я" - цифровий QR-код, який може добровільно отримати будь-який користувач смартфона. Код доступний всередині популярних додатків: месенджера WeChat, гаманця AliPay та інших сервісів. Програми аналізують епідеміологічну ситуацію в країні і звіряють її з переміщеннями користувача за останні 14 днів.
 
Таким чином, якщо людина недавно повернулася з небезпечної країни, міста або району, то система покаже відповідний колірний код, який означає різний рівень допуску - в тому числі, і на борт літака, поїзд та інше.
 
Наприклад, якщо у людини зелений код, він може вільно переміщатися, якщо жовтий - потрібно пройти самостійний семиденний карантин і не з'являтися в громадських місцях. У разі червоного коду, людина залишається вдома на 14 днів.
 
Нагадаємо, що раніше в Китаї заявили про одужання 90% хворих на COVID-19. Всього з початку пандемії вірусу в КНР заразилися понад 80 тисяч громадян, вилікуватися вдалося більш як 70 тисячам.
 
Також повідомлялося, що в Китаї оцінили терміни закінчення пандемії в Європі. Пандемія коронавірусу в Європі може затягнутися на кілька років, вважають китайські фахівці.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: туризмКитай
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі