RU
 

Лукашенко: РФ погодилася на пропозиції щодо нафти

Корреспондент.net,  21 березня 2020, 12:56
0
2563
Лукашенко: РФ погодилася на пропозиції щодо нафти
Білорусь продовжить купувати російську нафту

Білорусь і Росія досягли домовленостей щодо поставок нафти. Суть угоди не розголошується.

 
Росія повністю підтримала пропозиції Білорусі щодо поставок нафти. Про це заявив білоруський президент Олександр Лукашенко в суботу, 21 березня, повідомляє БЕЛТА.
 
"Я доручав, щоб розглянули нові пропозиції Російської Федерації щодо поставок вуглеводневої сировини. Вони надійшли від росіян три дні тому. Я так розумію, росіяни повністю пішли на наші пропозиції щодо постачання нафти?" - запитав Лукашенко на нараді, присвяченій роботі нафтопереробних підприємств.
 
Глава адміністрації президента Білорусі Максим Риженков підтвердив інформацію про досягнення домовленостей і додав, що пропозиції Росії були розглянуті на засіданні спеціальної робочої групи.
 
Нагадаємо, в січні Білорусь купила у Норвегії більше 80 тисяч тонн нафти з родовища Johan Sverdrup, яка за своїми якостями порівнянна з російською маркою Urals. Танкер прибув у порт литовської Клайпеди, після чого нафта була доставлена ​​в Білорусь залізницею.
 
Напередодні Нового року Білорусь не змогла домовитися з Росією про постачання нафти. Тоді наголошувалося, що білоруський лідер Олександр Лукашенко доручив уряду знайти альтернативні джерела для забезпечення імпорту нафти в країну.
 
Днями Україна почала перекачування в Білорусь азербайджанської нафти.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnetс
СПЕЦТЕМА: Падіння рубля і ціни на нафту
ТЕГИ: РоссиянефтьБеларусьЛукашенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі