RU
 

У ВООЗ пояснили відмінність COVID-19 від його попередників SARS і MERS

Корреспондент.net,  17 березня 2020, 15:18
0
691
У ВООЗ пояснили відмінність COVID-19 від його попередників SARS і MERS
У ВООЗ пояснили, у чому новий коронавірус відрізняється від SARS і MERS

Новий коронавірус поширюється швидше, його симптоми легші, тому багато осіб не підозрюють, що хворі.

 
ВООЗ розповіла про те, як новий тип коронавірусу COVID-2019 відрізняється від епідемій атипової пневмонії (SARS) 2002-2003 років і близькосхідного респіраторного синдрому MERS 2015 року. Про це повідомляє РІА Новости у вівторок, 17 березня.
 
"Вірус SARS не мав такої вірулентності (ступінь здатності штаму мікроорганізму або вірусу заражати організм. - ред.), можливості переноситися від людини до людини. Він був дуже небезпечним для медперсоналу. SARS йшов відразу на знищення, була важка пневмонія, відразу було розуміння, що людина важко захворіла - вона йшла до лікарні. Зараз 80 відсотків осіб не розуміють, що вони хворі, тому що у них легке нездужання", - заявила глава російського офісу ВООЗ Меліта Вуйнович.
 
Вона також додала, що новий коронавірус швидко переноситься, викликає легке захворювання.
 
"Вірусу важливо вижити - щоб вижити, йому не треба вбивати господаря. Він хоче переноситися далі", - підкреслила Вуйнович.
 
Зараз невідомо, як новий вірус буде мутувати, тому ніхто не може робити будь-які прогнози. При цьому з тих, у кого був виявлений новий коронавірус, 81% пацієнтів переносять його як легке захворювання.
 
"Це драйвер епідемії. Це ті, хто чхнув, почав кашляти, у кого була температура і незрозуміле нездужання - і потім одужали, і навіть не зрозуміли, що були інфіковані (новим вірусом. - ред.). Чотирнадцять відсотків - це серйозне захворювання, це ті, хто потрапляє в лікарню, у них пневмонія або інший токсичний синдром, і ще п'ять відсотків - це критичні хворі, які потрапляють у реанімацію", - навела дані Вуйнович.
 
Нагадаємо, що раніше в МОЗ оцінили ймовірність продовження карантину. На цей момент усі обмеження мають превентивний характер, проте в разі масового поширення захворюваності будуть введені заходи реагування.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Коронавірус
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
Японія припинила оплачувати хворим лікування від COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: ВОЗ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі