RU
 

У Південній Кореї епідемія коронавірусу пішла на спад

Корреспондент.net,  10 березня 2020, 13:13
0
185
У Південній Кореї епідемія коронавірусу пішла на спад
У Південній Кореї заявили про проходження піку епідемії

Влада сподівається, що пройшла пік захворюваності. В країні забезпечили масштабні заходи профілактики і тестування громадян.

Південна Корея пройшла пік епідемії коронавірусу COVID-19. Відповідну надію висловив глава місцевого МОЗ Парк Нунг Ху в інтерв'ю CNN у вівторок, 10 березня.

"Зважаючи на цифри, ми сподіваємося, що пройшли пік. Обережно очікуємо, що пройшли пік", - сказав Парк Нунг Ху.

У Південній Кореї зареєстрували більш як 7300 інфікованих коронавірусом. Спалах COVID-19 там станом на початок березня 2020 року був найбільшим в світі після Китаю та Італії.

Корейська влада вжила активних заходів щодо профілактики хвороби і забезпечила масштабне тестування громадян країни на наявність коронавірусу. Всього провели близько 196 тисяч тестів, тобто приблизно по 15 тисяч на день.

"Виявлення пацієнтів на ранній стадії дуже важливо. І, працюючи з цим вірусом, ми засвоїли простий урок - він дуже заразний. Як тільки він з'являється, він поширюється дуже швидко і дуже широко", - розповів міністр.

Масштабне тестування дуже важливе, тому що таким чином можна раніше виявити носія вірусу і ізолювати його, наголосив глава МОЗ.

Те, що коронавірус виявляли на ранніх стадіях, дозволило знизити навантаження на лікарні. У Кореї госпіталізували тільки 10% пацієнтів з коронавірусом. У решти була досить сильна імунна система, щоб самостійно впоратися з інфекцією.

У Кореї в результаті коронавірусу померли тільки 50 осіб, рівень летальності в цій країні виявився набагато нижчим, ніж в Італії або Ірані.

Нагадаємо, що раніше коронавірус знайшли в останній "здоровій" країні ЄС. Раніше коронавірус виявили в усіх країнах ЄС, крім Кіпру. Тепер же COVID-19 зафіксували і там.

Також повідомлялося, що Польща, Чехія і Молдова скасували всі масові заходи. У сусідніх країнах влада вживає екстрених заходів з метою недопущення подальшого поширення COVID-19.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Южная Кореяэпидемия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі