RU
 

У Південній Кореї рекордний приріст заражених коронавірусом

Корреспондент.net,  27 лютого 2020, 13:06
0
719
У Південній Кореї рекордний приріст заражених коронавірусом
Дезінфекція однієї з вулиць у Сеулі

У Південній Кореї мільйон осіб підписали петицію з вимогою відправити у відставку президента Мун Чже Іна за його нездатність вжити ефективних заходів для стримування коронавірусу.

За минулу добу в Південній Кореї зафіксовано безпрецедентне збільшення кількості заражених коронавірусом COVID-2019 - 505 випадків. Їхня загальна кількість досягла 1766, повідомляє Ренхап з посиланням на дані Центру з контролю і профілактики захворювань (KCDC) в четвер, 27 лютого.

Зазначається, що 422 нових випадки захворювання припадає на місто Тегу - за 300 км на південний схід від Сеула.

При цьому майже половина підтверджених випадків COVID-2019 в Тегу пов'язані з релігійною організацією Shincheonji. Зараз влада перевіряє понад 210 тис. членів організації на предмет наявності коронавірусу.

Тим часом, в Південній Кореї зафіксовано 717 випадків COVID-2019, щодо яких ще незрозумілий шлях передачі вірусу. Зростає кількість спорадичних випадків інфікування коронавірусом у країні.

При цьому, як зазначив KCDC, лише 2,1% - 33 випадки захворювання в Південній Кореї COVID-2019 - пов'язані з людьми, які недавно повернулися в Південну Корею з-за кордону.

Південнокорейська влада поки що обмежилася забороною на прибуття іноземців лише з китайської провінції Хубей - епіцентру поширення коронавірусу. Однак петиція з вимогою до президента Південної Кореї Мун Чже Іна поширити цю заборону на інші провінції КНР вже набрала більше мільйона голосів. Також автори петиції пропонують відправити у відставку президента Південної Кореї за його нездатність вжити ефективних заходів як для запобігання проникнення інфекції в країну, так і щодо стримування коронавірусу.

Нагадаємо, в Китаї епідемія коронавірусу пішла на спад. За минулу добу в країні зареєстрували смерть 29 осіб, 433 тих, що заразилися, і 2750 видужали. Загальна кількість жертв коронавірусу в Китаї досягла 2744, зафіксовані 78 497 випадків зараження.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
Японія припинила оплачувати хворим лікування від COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вирусыЮжная КореяВирусэпидемиязаболеваниеКореязаражение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі