RU
 

У Німеччині скасували карнавали після наїзду авто на натовп

Корреспондент.net,  24 лютого 2020, 21:31
0
462
У Німеччині скасували карнавали після наїзду авто на натовп
Фото: ARD
Серед постраждалих є діти

Кількість постраждалих під час інциденту зросла до 30. Водій затриманий, проте поліція поки не може допитати його і дізнатися про мотиви.

 
На території федеральної землі Гессен у Німеччині скасували всі карнавали після наїзду автомобіля на натовп людей на карнавалі у Фолькмарзені. Про це в понеділок, 24 лютого, повідомляє прес-служба місцевої поліції.
 
Правоохоронці вважають, що на цей момент немає ніяких ознак загрози вчинення нападів в інших місцях, проте громадян закликають уникати великих скупчень людей.
 
Тим часом, кількість постраждалих унаслідок наїзду авто на натовп під час карнавалу подвоїлася. За останніми даними, постраждало 30 осіб.
 
"Мова йде поки про 30 травмованих, серед них чимало дітей. Семеро осіб отримали важкі поранення", - заявив керівник поліцейського управління Франкфурта-на-Майні Гергард Бересвілль.
 
Водій автомобіля, 29-річний громадянин ФРН, який також травмувався, затриманий, чоловікові пред'явлено звинувачення в умисному наїзді. Мотиви вчинку поки невідомі, адже підозрюваний "не в тому стані, щоб бути допитаним". Слідчі вивчають усі варіанти.
 
Автомобіль Mercedes-Kombi в'їхав у групу людей близько 14:45. Як розповіли очевидці, машина проїхала близько 30 метрів крізь натовп, аж поки зупинилася. Водій при цьому продовжував тиснути на газ.
 
Після інциденту карнавальну ходу було зупинено.
 
У понеділок у багатьох містах Німеччини проходять карнавали, так званий Rosenmontag.
 
Нагадаємо, увечері 19 лютого в Німеччині чоловік відкрив стрілянину у двох кальяних міста Ханау. Загинуло дев'ять осіб, ще четверо були поранені. Вранці в четвер поліція знайшла у квартирі тіла ще двох осіб - самого стрілка і ​​його матері. Правоохоронцям вдалося встановити особу злочинця - 43-річний житель Ханау Тобіас Р. Він керувався расистськими мотивами. Усі жертви теракту мали міграційне коріння. Серед загиблих п'ять громадян Туреччини.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Германиятолпакарнавалавто
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі