RU
 

У США зі скандалом почалися вибори президента

Корреспондент.net,  4 лютого 2020, 10:11
0
1429
У США зі скандалом почалися вибори президента
Фото: politico.com
Кокус у демократів в Айові проходить зі скандалом

На партзборах демократів в Айові вже кілька годин не можуть підрахувати голоси через збій комп'ютерів. Тим часом на кокусі у республіканців впевнену перемогу здобув Трамп.

В американському штаті Айова в понеділок, 3 лютого, пройшли первинні партійні голосування - кокуси - в Демократичній і Республіканській партіях. Однак, оприлюднення результатів кокусів демократів затримується вже на кілька годин, повідомляє CNN.

У керівництві Демократичної партії заявили про неполадки в роботі комп'ютерної програми. Разом з тим наголошується, що проблеми не пов'язані з хакерською атакою або якимось зовнішнім втручанням.

За відомостями каналу, керівництво Демократичної партії проводить нараду, щоб вирішити, як впоратися з виниклою проблемою. На зустріч не запросили представників політиків, які претендують на висунення кандидатом у президенти США від демократів.

Представники партії раніше визнали, що "були затримки" публікації даних через "перевірки якості". Вони не навели подробиць.

Тим часом на партзборах республіканців, що відбулися в Айові, перемогу здобув чинний президент США Дональд Трамп. Відповідне повідомлення відділення Республіканської партії в цьому штаті розмістило на своїй сторінці в Twitter.

"Республіканська партія в штаті Айова оголошує, що президент США Дональд Трамп, [отримав] переважну більшість голосів, переміг", - йдеться в тексті.

Свої збори в понеділок проводять як республіканці, так і демократи. На цих зустрічах, званих кокусами, відбирають делегатів, які на майбутніх національних з'їздах партій підтримають того чи іншого претендента на висування кандидатом у президенти на виборах, запланованих у США на 3 листопада.

Раніше повідомлялося, що Трамп назвав свого конкурента на майбутніх виборах Блумберга коротуном.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Вибори у США
Трамп заявив, що не розглядає Ніккі Гейлі як свою віцепрезидентку
Кандидат у президенти США заявив, що паразит виїв частину його мозку
Байден може відмовитися від виборів на користь іншого кандидата - ЗМІ
Суд США виніс рішення щодо участі Трампа у виборах
Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: СШАскандалголосование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі