RU
 

Імпічмент Трампу: захист й обвинувачення виступили із заключним словом

Корреспондент.net,  4 лютого 2020, 07:44
0
256
Імпічмент Трампу: захист й обвинувачення виступили із заключним словом
Фото: АР
У Сенаті США закінчується розгляд справи про імпічмент Трампу

Ініціатори імпічменту - демократи - і однопартійці Трампа - республіканці - виступили із заключним словом перед остаточним голосуванням.

У розглядах щодо імпічменту президенту США Дональду Трампу в понеділок, 3 лютого, сторони обвинувачення і захисту виступили із заключними словами, повідомляє ТСН.

Представники Демократичної партії, у своєму заключному слові закликали сенаторів усунути Трампа з посади президента США. За їхніми словами, докази провини Трампа є "вражаючими".

"Дональд Трамп порушив свою клятву захищати конституцію", - зазначив один з ініціаторів імпічменту Адам Шифф.

За його словами, сенатори тепер повинні дотримуватися своєї присяги і визнати Дональда Трампа винним за двома пунктами звинувачення: у зловживанні владою і перешкоджання розслідуванню Конгресу.

У свою чергу, захисники Трампа закликали визнати його невинним.

Так, головний юридичний радник Білого дому Пет Чиполлоне в останньому слові заявив, що сенатори повинні визнати Дональда Трампа невинним. За його словами, процедура імпічменту Трампу стала спробою демократів скасувати результати президентських виборів 2016 року і запобігти переобранню чинного президента на виборах в листопаді цього року.

Сенатори повинні винести своє остаточне рішення у справі про імпічмент 5 лютого. Таким чином, голосування за імпічмент відбудеться вже після традиційної промови "про стан справ в державі", яку Трамп виголосить перед Конгресом США 4 лютого. Для того, щоб Сенат підтримав обвинувачення Палати представників на адресу Трампа в зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню Конгресу, необхідно зібрати дві третини голосів сенаторів. Зважаючи на те, що за виклик свідків не проголосувала навіть половини складу Сенату, очікується, що 5 лютого сенатори виправдають Трампа.

Нагадаємо, раніше в пресу просочилися дані з книги Болтона, в якій стверджується, що Трамп затримував військову допомогу Україні, чекаючи розслідування проти Джо Байдена. Однак Сенатори не змогли набрати достатню кількість голосів, щоб викликати Болтона як свідка.

У свою чергу Трамп заперечує заяву Болтона про блокування військової допомоги для України.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Вибори у США
Трамп пообіцяв залучити армію до вислання нелегалів із США
Байден відповів Трампу, щодо дебатів
Байден і Трамп мають однакові рейтинги - опитування
Microsoft заявила по спроби РФ вплинути на вибори у США
Медіа закликали Байдена та Трампа провести дебати
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: Импичмент ПрезидентаТрампДональд ТрампСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі