RU
 

"Талібан" погодився на тимчасове перемир'я в Афганістані

Корреспондент.net,  29 грудня 2019, 21:07
1
108
 Талібан  погодився на тимчасове перемир я в Афганістані
Фото: Resolute Support / Тwitter
В Афганістані близько 12 тисяч військовослужбовців США

Протягом 10 днів таліби будуть намагатися укласти мирну угоду зі США, переговори з якими поновилися наприкінці листопада.

 
Керівництво терористичного угрупування "Талібан" погодилося на тимчасове припинення вогню на території Афганістану. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на представників руху в неділю, 29 грудня.
 
"Таліби заявили в неділю, що згодні на тимчасове припинення вогню, під час якого може з'явитися вікно для підписання мирної угоди зі США", - йдеться в повідомленні.
 
Передбачається, що режим припинення вогню триватиме 10 днів. Протягом цього часу Талібан буде намагатися укласти мирну угоду зі США, переговори з якими поновилися наприкінці листопада 2019 року.
 
Мирна угода дозволить Вашингтону повернути додому своїх військових з Афганістану і закінчити 18-річну військову операцію, найдовшу у військовій історії США. На сьогодні в Афганістані базуються близько 12 тисяч американських військовослужбовців.
 
Раніше ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп має намір оголосити про виведення понад чотири тисячі військовослужбовців з Афганістану.
 
А в жовтні стало відомо, що Пентагон почав розробляти план повного виведення американських військових з Афганістану на випадок, якщо рішення про це прийме президент США.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: АфганистанСШАТалибанвойна в афганистане
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі