RU
 

Блогера посадили до в'язниці за спробу відібрати домен

Корреспондент.net,  11 грудня 2019, 13:39
0
362
Блогера посадили до в язниці за спробу відібрати домен
Фото: instaplus.me
У блогера було більше одного мільйона підписників

Популярному блогеру захотілося отримати доменне ім'я, яким володіла інша людина. Господар домену продавати його не хотів, тоді блогер вирішив силою змусити його це зробити.

 
Американський Instagram-блогер Россі Лоратіо Адамс II був засуджений до 14 років позбавлення волі за те, що хотів силою відібрати домен в іншого користувача, повідомляється у прес-релизі міністерства юстиції США.
 
Адамс мав більше одного мільйона дописувачів у соцмережі. Проте він дуже хотів отримати доменне ім'я doitforstate.com, оскільки активно використовував хештег #DoItForState, зробивши його своїм слоганом.
 
Домен належав жителю штату Айова Ітану Дейо, який спочатку не хотів його продавати Instagram-блогеру, а потім запросив ціну в 20 тисяч доларів.
 
Адамс вважав, що це дуже дорого і вирішив насильством змусити американця продати сайт.
 
Блогер найняв свого двоюрідного брата, раніше судимого Шермана Хопкінса, який проживав у притулку для бездомних. Адамс попросив, щоб чоловік проник у будинок Дейо і, погрожуючи тому пістолетом, змусив його передати домен.
 
Хопкінс вдерся в будинок до Ітану Дейо в капронових колготках на обличчі і в чорних окулярах. У зловмисника також з собою були пістолет і шокер.
 
В результаті бійки господар будинку отримав поранення в ногу, а непроханий гість - кілька пострілів у груди. Обидва чоловіки залишилися живими.
 
Суд засудив виконавця до 20 років позбавлення волі, а замовника, Россі Лоратіо Адамса II, до 14-річного тюремного терміну. Також він повинен виплатити потерпілому Ітану Дейо компенсацію в розмірі дев'яти тисяч доларів.
 
Россі Лоратіо Адамс II. Фото: justice.gov
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАсайтдоментюрьмаблогблогерперестрелкаInstagram
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі