RU
 

Суд заборонив Трампу витрачати гроші Пентагону на стіну

Корреспондент.net,  11 грудня 2019, 11:46
0
121
Суд заборонив Трампу витрачати гроші Пентагону на стіну
Стіна на кордоні США і Мексики

Спроба перерозподілити кошти, призначені для військового будівництва, шляхом оголошення надзвичайного стану була незаконною, вважає суддя в Техасі.

 
У США федеральний суддя в місті Ель-Пасо, штат Техас, заблокував рішення адміністрації Дональда Трампа направити 3,6 млрд доларів з бюджету Пентагону на зведення стіни на кордоні з Мексикою. Про це повідомила газета The Washington Post у середу, 11 грудня.
 
 
Відзначається, що Білий дім планував використовувати ці кошти для будівництва близько 280 кілометрів стіни на кордоні. Заблокована сума становить, приблизно, третину всього 10-мільярдного бюджету, закладеного на будівництво загородження.
 
У постанові судді відзначається, що спроба перерозподілити кошти, призначені для військового будівництва, шляхом оголошення надзвичайного стану була незаконною.
 
Також представники округу Ель-Пасо стверджували, що стіна уздовж кордону завдасть непоправної шкоди його репутації як гостинного транскордонного місця.
 
Нагадаємо, що в червні федеральний суд у Каліфорнії вже виносив вердикт, який тимчасово забороняє Трампу використовувати кошти оборонного відомства на будівництво стіни без схвалення Конгресу. Суд також постановив, що уряд не може скористатися грошима, поки в різних судах оскаржується спроба Трампа скористатися бюджетом Пентагону.
 
Однак у липні Верховний суд США скасував обмежувальний указ каліфорнійського суду і дозволив президенту США використовувати кошти Пентагону для будівництва стіни. Тоді мова йшла про 2,5 млрд доларів.
 
Як відомо, спорудження прикордонної стіни було одним з головних передвиборних обіцянок Трампа.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАПентагонсудМексикастенаТехасТрампДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі