RU
 

США підтримали Україну перед нормандською зустріччю

Корреспондент.net,  7 грудня 2019, 21:43
0
195
США підтримали Україну перед нормандською зустріччю
США висловили підтримку Україні перед Парижем

У посольстві США заявили, що продовжать роботу із союзниками, щоб змусити Росію виконувати взяті на себе зобов'язання.

 
США заявили про непохитну підтримку України перед зустріччю лідерів нормандської четвірки в Парижі. Відповідну заяву опублікувало посольство США в Україні у суботу, 7 грудня.
 
У заяві наголошується, що США працюватимуть із союзниками та партнерами, щоб і далі змушувати Російську Федерацію виконувати взяті на себе зобов'язання і почати процес мирного відновлення повного суверенітету України на Донбасі.
 
У посольстві нагадали, що "починаючи з 2014 року США надали 3 млрд доларів на підтримку безпеки та інших, не пов'язаних із безпекою, напрямків".
 
"Наші програми допомогли створити вирішальні ініціативи, пов'язані із правоохоронними органами, боротьбою з корупцією, судовою реформою, реформою в оборонній сфері та розвитком демократичних інститутів. Ця допомога надається відповідно до законів США і регулярно перевіряється американськими інспекторами на найвищому рівні", - йдеться в заяві.
 
Також дипломати підкреслили, що довготривалий успіх і стійкість України залежить від її прихильності реформам, зокрема боротьбі з корупцією.
 
"Ми будемо стояти пліч-о-пліч з Україною, поки вона бореться з російською агресією, зміцнює верховенство права, створює здоровий інвестиційний клімат, реформує оборонний сектор, бореться з дезінформацією і вживає необхідних заходів для забезпечення остаточної перемоги тих, хто стоїть на боці справедливості і гідності", - йдеться в заяві.
 
Саміт лідерів нормандської четвірки щодо врегулювання ситуації на Донбасі пройде в Парижі 9 грудня. Напередодні Зеленський підтвердив особисту зустріч із Путіним під час переговорів у нормандському форматі в Парижі.
 
Сьогодні Зеленський скликав засідання РНБО перед зустріччю в Парижі. Засідання пройшло в закритому режимі в Офісі президента України. На ній були присутні всі члени РНБО.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАУкраина-СШАпосольство США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі