RU
 

США можуть посилити санкції проти Китаю

Корреспондент.net,  4 грудня 2019, 09:49
0
97
США можуть посилити санкції проти Китаю
Палата представників США прийняла закон, який може посилити санкції проти Китаю

Причиною посилення санкцій стали утиски уйгурів. Посилити санкції адміністрацію президента США зобов'язала Палата представників, але законопроект ще повинен схвалити Сенат і сам президент.

 
У США Палата представників схвалила законопроект, який зобов'язує адміністрацію президента Дональда Трампа посилити тиск на Пекін у зв'язку з утисками мусульман уйгурської національності в Китаї. Про це повідомляє ВВС у середу, 4 грудня.
 
"Палата представників США прийняла законопроект про протидію так званому необгрунтованому затриманню, тортурам і переслідуванням уйгурських мусульман у Китаї", - сказано в повідомленні.
 
Палата представників закликала до "цілеспрямованих санкцій" щодо членів китайського уряду, зокрема, секретаря Комуністичної партії в автономному районі Синьцзян Чень Цюаньго, який несе відповідальність за репресії щодо мусульман-уйгурів.
 
Законопроект, прийнятий переважною більшістю, все-таки вимагає ще схвалення Сенату і президента США Дональда Трампа.
 
Міністерство закордонних справ Китаю назвав цей крок з боку США "зловмисним", повідомляє ТАСС.
 
"Ми рішуче виступаємо проти втручання будь-яких зовнішніх сил у внутрішні справи Китаю під приводом прав людини. Настійно закликаємо Конгрес США відкинути політичні упередження, відмовитися від хибної політики чинення тиску на КНР, припинити безпідставну критику на адресу Китаю, а також перестати чинити перешкоди для розвитку китайсько-американських відносин і двостороннього співробітництва в боротьбі з тероризмом", - заявили в МЗС Китаю.
 
У заяві також сказано, що законопроект "перекручує ситуацію з правами людини в китайському Сіньцзяні, очорнює вживані Китаєм заходи з дерадикалізації і боротьби з тероризмом, безпідставно критикує політику КНР відносно Синьцзяна і грубо втручається у внутрішні справи Китаю".
 
Нагадаємо, що раніше в США заявили, що Китай тримає в концтаборах три мільйони чоловік. У таборах, які в Китаї називають освітніми центрами для екстремістів, містять мільйони уйгурів, стверджують у Пентагоні.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАКитайсанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі