RU
 

Amnesty International: правозахисниці перебувають під загрозою

Українська служба DW,  29 листопада 2019, 09:11
0
75
Amnesty International: правозахисниці перебувають під загрозою
Фото: РАР
Протести у Польщі проти посилення закону про заборону абортів, архівне фото

Уряди країн не в змозі захистити жінок-правозахисниць, які часто стають жертвами нападів на основі гендеру. Активісткам погрожують, їх залякують, на них нападають і вбивають, наголошують в Amnesty International.

Жінки-активістки, котрі опікуються захистом прав людини, потерпають від спрямованого на них безпосереднього насильства, а також зазіхань сексуального характеру. Про це йдеться у доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Акитивісткам погрожують, на них здійснюють напади, криміналізують їхню діяльність та позбавляють життя, оскільки вони виступають на захист прав жінок, пояснив генеральний секретар AI.

Згідно з доповіддю, до жінок-правозахисниць не тільки частіше застосовують насильство, ніж до їхніх колег-чоловіків, вони також частіше переживають вороже ставлення з боку їхніх партнерів чи родичів.

Вони можуть стати жертвами домашнього насильства через, наприклад, розуміння поняття "честь" у культурному просторі, в якому вони діють. Ще більшим є ризик застосування насильства, якщо жінка-правозахисниця належить до групи, яка дискримінується.

Amnesty International закидає урядам країн, що, незважаючи на відповідну резолюцію ООН, вони не вживають належних заходів для захисту жінок-активісток, а в деяких країнах політики самі вдаються до тиску на правозахисниць.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Amnesty Internationalнасильство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі