RU
 

Столтенберг заявив про недопущення повторення "кримського сценарію"

Корреспондент.net,  20 листопада 2019, 13:23
0
283
Столтенберг заявив про недопущення повторення  кримського сценарію
Фото: AP (архивное фото)
Столтенберг заявив, що НАТО не допустить повторення "кримського сценарію" в країнах Альянсу

За словами глави Альянсу, НАТО не допустить, щоб "сценарій" повторився на території інших країн-учасниць Альянсу.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не допустить повторення "кримського сценарію" на територіях країн Альянсу. Про це він сказав в інтерв'ю іспанській газеті El Pais в середу, 20 листопада.

"Ми розмістили бойові підрозділи на наших кордонах для того, щоб чітко продемонструвати, без жодного сумніву або ризику непорозуміння, що ми ніколи не допустимо, щоб Крим повторився в будь-якій країні НАТО. Це чіткий сигнал. Якщо який-небудь член НАТО зазнає нападу, відповість весь альянс", - сказав він.

На думку Столтенберга, в рамках НАТО необхідна співпраця як на європейському, так і на трансатлантичному рівні.

"Ми не можемо вибирати між трансатлантичною єдністю і європейською єдністю, ми потребуємо обох. Будь-яка спроба дистанціювати Європу від Північної Америки не тільки послабить НАТО, але і розділить Європу", - сказав генсек НАТО.

"ЄС - це потужний інструмент для встановлення миру, стабільності і процвітання. Але ЄС не здатний замінити НАТО", - вважає він.

"Я хотів би звернути увагу тих, хто висловлює скептицизм щодо майбутнього НАТО, наприклад, президента Франції Еммануеля Макрона, що НАТО проявляє гнучкість і життєздатність, альянс важливий для нашої безпеки. ЄС важливий, але він не може захистити Європу", - зазначив Столтенберг.

"НАТО продовжує жити і зберігає мир протягом 70 років, і ми продовжимо в такому ж дусі протягом багатьох десятиліть вперед", - зауважив він.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон заявив про "смерть мозку" НАТО. Він розкритикував відсутність координації зі стратегічних рішень між США і їхніми союзниками з альянсу.

З ним не погодилися інші політики, зокрема Меркель і Столтенберг, які розкритикували заяву Макрона.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: НАТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі