RU
 

Столтенберг розповів за суперечки в НАТО

Корреспондент.net,  19 листопада 2019, 14:23
0
121
Столтенберг розповів за суперечки в НАТО
Фото: АР (архивное фото)
Столтенберг озвучив питання, з яких є розбіжності серед членів НАТО

Столтенберг заявив, що думки лідерів країн-членів альянсу розходяться, коли мова заходить про питання торгівлі, клімату, ядерної угоди щодо Ірану і ситуації на північному сході Сирії.

 
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перерахував питання, щодо яких є розбіжності серед членів альянсу. Про це він заявив під час прес-конференції перед дводенним засіданням міністрів закордонних справ країн-членів альянсу в Брюсселі, передає УНІАН у вівторок, 19 листопада.
 
Столтенберг сказав, що на початку грудня лідери держав і урядів країн-членів НАТО зустрінуться в Лондоні для святкування 70-ої річниці з часу створення альянсу і для обговорення майбутнього. За його словами, завтра глави МЗС повинні завершити підготовку зустрічі в Лондоні.
 
"Ця зустріч лідерів є своєчасною не в останню чергу тому, що постають питання про міцність трансатлантичних відносин. Є насправді розбіжності серед членів НАТО щодо питань різного спрямування - таких, як торгівля, клімат, ядерна угода по Ірану - і зовсім віднедавна через ситуацію на північному сході Сирії", - заявив Столтенберг.
 
При цьому він підкреслив, що розбіжності і сумніви між союзниками не нові.
 
"Не дивлячись на них, НАТО тільки стає сильнішим протягом останніх 70 років, і ми продовжуємо забезпечувати безпеку для майже одного мільярда людей", - заявив Столтенберг.
 
Він також додав, що Європа і Північна Америка зараз роблять для НАТО більше, ніж протягом попередніх десятиліть.
 
"Ми зміцнюємо наше стримування і оборону завдяки більшій кількості сил і більш високому рівню готовності, посилюючи наше реагування на кібератаки і гібридні загрози, і відіграємо ключову роль у боротьбі проти міжнародного тероризму, у тому числі за допомогою тренувальних місій в Афганістані та Іраку", - додав генсек НАТО.
 
Також, на його переконання, бути частиною міцного трансатлантичного альянсу відповідає національним інтересам кожної країни-члена НАТО.
 
Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон заявив про "смерть мозку" НАТО. Він розкритикував відсутність координації зі стратегічних рішень між США і їхніми союзниками по альянсу.
 
З ним не погодилися інші політики, зокрема Меркель і Столтенберг, які розкритикували заяву Макрона.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: НАТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі