RU
 

Apple Card звинуватили в дискримінації за статевою ознакою

Корреспондент.net,  10 листопада 2019, 22:10
0
442
Apple Card звинуватили в дискримінації за статевою ознакою
Фото: theguardian.com
В Україні Apple Card поки що недоступна

Розслідування почав департамент фінансових послуг Нью-Йорка через повідомлення про кредитний ліміт по карті.

 
Проти фінансової групи Goldman Sachs почали розслідування після звинувачень у дискримінації за статевою ознакою під час встановлення кредитних лімітів на картах Apple Card, пише The Guardian.
 
Goldman Sachs займається випуском і обслуговуванням платіжних карт від Apple. Розслідування почав департамент фінансових послуг Нью-Йорка. Причиною стала серія твітів американського підприємця Девіда Хайнмаєра Ханссона. Він заявив, що отримав на своїй Apple Card ліміт у 20 разів вищий, ніж його дружина.
 
При цьому Ханссон не розкрив інформацію про доходи свої чи своєї дружини, але сказав, що вони подали спільні податкові декларації і що його дружина мала більш високий кредитний рейтинг.
 
Про подібну ситуацію повідомив співзасновник самої Apple Стів Возняк. "Те ж саме сталося з нами. Я отримав ліміт у 10 разів вищий. У нас [із дружиною] немає окремих банківських рахунків або рахунків кредитних карт чи будь-яких окремих активів", - написав Возняк.
 
Департамент фінансових послуг проведе розслідування, щоб визначити, чи було порушено законодавство штату, і "забезпечить рівне ставлення до всіх споживачів незалежно від статі".
 
Представник Goldman Sachs Ендрю Вільямс спростував звинувачення. "Наші кредитні рішення засновані на кредитоспроможності клієнта, а не на таких факторах, як стать, раса, вік, сексуальна орієнтація чи якісь інші підстави, заборонені законом", - стверджує він.
 
Нагадаємо, що компанія Apple оголосила про запуск кредитної карти Apple Card. Карта вийде і як віртуальна, для айфона, і як фізична, пластикова. Обидві версії спочатку будуть доступні в США.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАAppleсексизмдискриминация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі