RU
 

Ізраїль закрив дипмісію в Україні

Корреспондент.net,  30 жовтня 2019, 09:27
0
1907
Ізраїль закрив дипмісію в Україні
Фото: president.gov.ua
Ізраїль закрив дипломатичну місію в Україні

Закриття дипломатичної місії пов'язане з рішенням Мінфіну Ізраїлю про порушення домовленостей, підписаним 21 липня 2019 року. Тепер диппредставництва не надаватимуть консульські послуги.

Ізраїль закрив дипломатичну місію в Україні через рішення ізраїльського Міністерства фінансів. Про це повідомляється на сторінці місії Ізраїлю в Україні у Facebook в середу, 30 жовтня.

У зв'язку з рішенням Міністерства фінансів Ізраїлю про порушення домовленостей, узгоджених і підписаних 21 липня 2019 року, дипломатична місія в Україні припиняє свою роботу.

"Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені і підписані генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати односторонню процедуру, яка міняє протокол, який був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію", - йдеться в заяві.

Дипломатичні представництва не надаватимуть консульські послуги, а також жоден громадянин не матиме права в'їхати на територію посольства або консульства.

"На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як прийняти вищевказані заходи, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків. Ми сподіваємося, що ця криза буде вирішена якнайшвидше", - додали в представництві.

Раніше повідомлялося, що Україна відкриває дипустанови в Єрусалимі. Основним напрямком діяльності установи буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій.

Також Зеленський зустрівся з представниками єврейських організацій США. Президент попросив представників єврейських організацій сприяти залученню в Україну американських й ізраїльських інвесторів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: УкраинаИзраильконсульство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі