RU
 

ЗМІ дізналися, чому Трамп відкликав Йованович

Корреспондент.net,  4 жовтня 2019, 05:36
0
509
ЗМІ дізналися, чому Трамп відкликав Йованович
Фото: ua.usembassy.gov
Марі Йованович

Відставка посла США в Україні була пов'язана зі скаргами на те, що вона перешкоджає проведенню розслідування щодо Байдена.

 
Президент США Дональд Трамп відкликав посла в Україні Мері Йованович через скарги на те, що вона перешкоджає проведенню розслідування стосовно колишнього віце-президента Джозефа Байдена. Про це в четвер, 3 жовтня, повідомила газета The Wall Street Journal.
 
За інформацією видання, на Йованович скаржилися союзники Трампа, які не входять в адміністрацію американського лідера, а також особистий адвокат президента Рудольф Джуліані.
 
Як повідомили джерела газети, Джуліані стверджував, що Йованович заважає йому переконувати Київ почати розслідування проти Байдена і його сина Хантера, який працював в українській компанії Burisma Holdings.
 
Навесні співробітникам Держдепартаменту повідомили, що відставка посла в Україні - пріоритет для Трампа, і це рішення підтримав глава Держдепу Майк Помпео.
 
Самій Йованович сказали, що не можуть захистити її від атак з боку президента і його прихильників.
 
Раніше Джуліані заявив виданню, що напередодні відкликання посла в Україні він вказував Трампу на скарги на її адресу від прихильників президента. Також адвокат зазначив американському лідеру, що в приватних бесідах Йованович висловлювала невдоволення главою держави.
 
Нагадаємо, в травні стало відомо, що посол США Марі Йованович завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві.
 
Як повідомляв Корреспондент.net, телефонна розмова президента США з українським лідером Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, стала причиною скандалу і привела до запуску процедури імпічменту Трампа.
 
Як стверджують опоненти американського лідера, він під час дзвінка намагався вплинути на Зеленського з метою почати розслідування діяльності в Україні сина Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.
 

 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Вибори у США
Трамп заявив, що не розглядає Ніккі Гейлі як свою віцепрезидентку
Кандидат у президенти США заявив, що паразит виїв частину його мозку
Байден може відмовитися від виборів на користь іншого кандидата - ЗМІ
Суд США виніс рішення щодо участі Трампа у виборах
Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: жалобаТрампувольнениеДональд Трамппосол США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі