RU
 

Трамп пропонував стріляти по мігрантах на кордоні з Мексикою - ЗМІ

Корреспондент.net,  2 жовтня 2019, 06:28
0
235
Трамп пропонував стріляти по мігрантах на кордоні з Мексикою - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп

Американський лідер також розглядав можливість вирити на південному кордоні рів і запустити туди алігаторів.

 
Президент США Дональд Трамп на зустрічі з помічниками в березні пропонував стріляти по ногах мігрантів, які намагалися нелегально перетнути кордон з боку Мексики. Про це у вівторок, 1 жовтня, повідомила газета The New York Times з посиланням на кілька джерел у Білому домі.
 
За інформацією видання, на одній із зустрічей в Овальному кабінеті американський лідер висунув ідею відкривати вогонь по ногах нелегальних мігрантів у момент перетину кордону.
 
Присутні, серед яких були держсекретар Майкл Помпео, а також радники Стівен Міллер і Джаред Кушнер, відкинули цю ініціативу президента як таку, що суперечить законодавству.
 
Джерела газети наголосили, що в приватних бесідах Трамп висловлювався за ще більш незвичайні заходи щодо мігрантів.
 
Так, він нібито пропонував вирити на кордоні рів і запустити туди алігаторів і навіть цікавився приблизною вартістю такого проекту.
 
Крім цього, президент США виступав за те, щоб підвести до споруджуваної на кордоні з Мексикою стіні електрику, а також забезпечити її колючим дротом.
 
Нагадаємо, що будівництво стіни на кордоні з Мексикою було однією з основних передвиборчих обіцянок Трампа.
 
Після бюджетної кризи на початку 2019 року президент США був змушений поступитися Конгресу, який не виділив запитані ним кошти на стіну.
 
При цьому Трамп вирішив перерозподілити на будівництво кошти, схвалені на використання в інших цілях, і для цього ввів режим надзвичайного стану на південному кордоні країни.
 
Раніше стало відомо, що американський лідер перенаправив 771 мільйон доларів з програми зі стримування РФ, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАМексикастенаТрампмигрантыДональд Трампнелегальные мигранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі