RU
 

Президент Туркменістану написав книгу про алабаїв

Корреспондент.net,  14 вересня 2019, 09:30
0
599
Президент Туркменістану написав книгу про алабаїв
Фото: Getty Images
Гурбангули Бердимухамедов написав чергову книгу

Глава країни презентував свою книгу на засіданні уряду і закликав оцінити твір.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов написав книгу і вірш про туркменських алабаїв. Про це в суботу, 14 вересня, повідомляє РИА Новости з посиланням на урядову газету Нейтральний Туркменістан.

Про видання книги під назвою Türkmen alabaýy (Туркменський алабай) глава держави розповів на засіданні уряду.

"У новому творі розкривається характер і значення цієї породи собак, багато тисячоліть були вірними супутниками туркмен. Після закінчення сьогоднішнього засідання його учасники зможуть отримати цю книгу", - сказав туркменський лідер.

Також президент повідомив, що написав вірш про алабаїв, і продекламував його на засіданні. Він запропонував присутнім оцінити нові твори і висловити про них свою думку.

Вірш Туркменський алабай опубліковано в російському перекладі на першій шпальті суботнього номера газети. У ньому оспівується слава, сила, відвага і відданість алабаїв.

Це далеко не перша літературна праця Бердимухамедова. До цього він написав книги, присвячені туркменській кухні, килимам, музиці, прислів'ям, спорту, військовим. Одними з головних героїв президентських книг є ахалтекінські коні. Востаннє книгу про коней він презентував у квітні.

Раніше Бердимухамедов посеред ночі за тривогою підняв військових, в тому числі авіацію, і провів їм майстер-клас зі стрільби по мішенях на велосипеді.

Також туркменський лідер записав з онуком реп. При чому текст про "спортивний Туркменістан" написав Бердимухамедов, а аранжування зробив онук.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: Туркменистанкнигасобаки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі