RU
 

У Сирії затримано ката ІДІЛ, який обезголовив більше 100 осіб

Корреспондент.net,  31 серпня 2019, 15:20
0
881
У Сирії затримано ката ІДІЛ, який обезголовив більше 100 осіб
Фото: Beeld RV
Ануар Хаддуші - один з найвідоміших бойовиків ІДІЛ

Бельгієць Ануар Хаддуші відомий на прізвисько Кат-з-Ракки за здійснені масові страти. Він продовжував отримувати допомогу на житло в Британії.

У Сирії затримано уродженця Бельгії Ануара Хаддуші, більш відомого як Кат-з-Ракки. Про це повідомила бельгійська газета De Morgen у п'ятницю, 30 серпня.

35-річний Хаддуші - один з найвідоміших бойовиків угруповання "Ісламська держава". Його підозрюють у вбивстві більше 100 жителів міста Ракка.
 
Хаддуші разом з дружиною з 2009 року проживав у Великобританії, у 2014 році пара приєдналася до терористів ІДІЛ. Після від'їзду до Сирії він продовжував отримувати на свій банківський рахунок допомогу на житло в Бірмінгемі.
 
Є припущення, що ці гроші могли піти на фінансування терактів у Парижі і Брюсселі у 2015 і 2016 роках. Кошти з рахунку Хаддуші отримав один з екстремістів, засуджений до тюремного терміну за підготовку терактів.
 
Хаддуші з дружиною знаходяться в руках Демократичних сил Сирії. Якщо його передадуть владі Іраку, йому може загрожувати страта.
 
Раніше в Угорщині затримали сирійця, підозрюваного у зв'язках з ІДІЛ. Чоловік проводив страти. На його рахунку не менше 20 жертв.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: Сирияказньсмертная казньпалач
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі