RU
 

Суд РФ залишив українських моряків у СІЗО

Корреспондент.net,  21 серпня 2019, 17:35
0
137
Суд РФ залишив українських моряків у СІЗО
Суд у Москві залишив усіх українських моряків під вартою до кінця жовтня

Усі українські моряки залишаться під вартою в Росії до кінця жовтня. Розслідування у справі вже завершено, тепер сторони знайомляться з матеріалами.

 
Московський міський суд відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора 13 українських моряків. Тепер вирішено, що всі 24 українці утримуватимуться в Лефортово до кінця жовтня. Про це з посиланням на рішення суду повідомляє Інтерфакс-Україна у середу, 21 серпня.
 
"Постанова Лефортовського суду Москви, якою продовжено термін утримання під вартою стосовно обвинувачених Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза, Владислава Костишина, Олега Мельничука, Сергія Чуліби, Юрія Без'язичного, Юрія Будзила, Володимира Лісового, Богдана Небилиці, Євгенія Семидоцького на термін до 24 жовтня, а щодо Андрія Артеменка, Василя Сороки й Андрія Ейдера до 26 жовтня залишити без зміни, апеляційну скаргу захисту без задоволення", - оголосила рішення суддя.
 
На цей час розслідування у справі завершено. Сторони знайомляться з матеріалами кримінальної справи. За оцінкою адвокатів, вивчення матеріалів триватиме як мінімум до кінця вересня.
 
Зауважимо, що 16 серпня суд визнав законним арешт 11 обвинувачених моряків. Засідання пройшло в закритому режимі для "збереження таємниці досудового розслідування".
 
Нагадаємо, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі і 24 військовослужбовців, які були захоплені у Керченській протоці.
 
У свою чергу МЗС РФ звинуватив Україну в "несумлінності". У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію із захопленням кораблів "у внутрішньополітичних цілях". Також російська сторона вважає, що "Міжнародний трибунал з морського права не має юрисдикції для розгляду керченського інциденту".
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Конфлікт України та РФ на Азові
Меркель і Путін обговорили Керченську кризу і Сирію
Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряків
СюжетВоєнний стан в Україні: імітація чи справжній "стрес-тест"? - DW
ОБСЄ очікує загострення конфлікту України і Росії
Волкер: Можливі нові санкції проти РФ через Азов
СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: судморякиСИЗО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі