RU
 

Екс-президент Киргизстану зізнався, що особисто стріляв по спецпризначенцях

Корреспондент.net,  8 серпня 2019, 10:32
0
595
Екс-президент Киргизстану зізнався, що особисто стріляв по спецпризначенцях
Фото: rus.azattyk.org
Екс-президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв

При цьому Алмазбек Атамбаєв запевнив, що "намагався не поцілювати" в людей. Президент Жеенбеков провів екстрене засідання Ради безпеки.

 
Екс-президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв зізнався, що вів стрілянину по зайнятих атакою його будинку бійцям спецпризначення. Про це він заявив у четвер, 8 серпня, журналістам, повідомляє ТАСС.
 
"У моїх прихильників зброї не було, я особисто стріляв під час нападу", - сказав він. Однак при цьому Атамбаєв запевнив, що він "намагався не поцілювати" в людей. За його словами, він також готовий сприяти звільненню затриманих його прихильників під час штурму бійців спецпідрозділу Альфа, які зараз знаходяться під охороною в будинку екс-президента.
 
Також у четвер президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков провів екстрене засідання Ради безпеки через ситуацію із затриманням колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва. Глава держави зазначив, що Атамбаєв грубо зневажив Конституцію і закони Киргизької Республіки, надавши жорсткий збройний опір проведенню слідчих заходів у рамках закону.
 
Він також звернувся до членів Ради безпеки, наголосивши на необхідності виконання всіх заходів щодо збереження законності, миру і безпеки в країні, у зв'язку з чим необхідно вжити невідкладних заходів.
 
7 серпня спецназ Киргизстану розпочав операцію із затримання екс-президента країни Алмазбека Атамбаєва, підозрюваного в корупції і позбавленого недоторканності. Однак його прихильники в селі Кой-Таш чинили опір, під час операції загинув один співробітник спецпризначення, 52 людини отримали поранення.
 
Затримати колишнього главу держави, який неодноразово відкидав усі звинувачення на свою адресу, не вдалося. Екс-президент повідомив про плани вивести своїх прихильників на мітинг у Бішкеку.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: КиргизиястрельбаКыргызстанстолкновениязадержаниештурм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі