RU
 

РФ оштрафувала трьох кримських татар за підтримку фігурантів "Хізб ут-Тахрір"

Корреспондент.net,  6 серпня 2019, 13:58
0
46
РФ оштрафувала трьох кримських татар за підтримку фігурантів  Хізб ут-Тахрір
Фото: facebook.com/crimeansolidarity
Кримських татар оштрафували в Росії

Троє чоловіків брали участь в акції на підтримку фігурантів справи - тепер їм самим доведеться заплатити по 15 тисяч рублів (близько шести тисяч гривень).

Районний суд Москви розглянув справи Ібріша Сейдаметова, Айдера Кадирова і Сейдамета Гафарова - учасників акції на підтримку фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір". Кожному з них суд призначив штраф в розмірі 15 тисяч рублів (близько шести тисяч гривень). Про це повідомила група Кримська солідарність у вівторок, 6 серпня.

Нагадаємо, що 11 липня в Москві були затримані 44 кримськотатарських активісти, які прийшли до будівлі Верховного суду підтримати засуджених у справі "Хізб ут-Тахрір". Силовики доставили їх у відділення поліції, де склали протоколи про порушення правил проведення заходу.

Таганський районний суд 29 липня розглянув справи 18 доставлених у відділення, всім призначили штраф 20 тисяч рублів. Справи інших 23 затриманих на акції будуть розглянуті протягом серпня, повідомив сайт ОВС-Інфо.

Нагадаємо, що чотирьох затриманих в анексованому Криму фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" в грудні 2018 засудили в Росії до різних термінів позбавлення волі: Енвера Мамутова - до 17 років колонії суворого режиму і півтора року обмеження волі за звинуваченням в "організації діяльності терористичної організації"; Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Зеврі Абсеїтова - до дев'яти років суворого режиму і року обмеження волі за "участь у терористичній організації". Усіх чотирьох також визнали винними в підготовці до насильницького захоплення влади.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияКрымские татарысудштраф
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі