RU
 

У Лондоні хочуть переглянути повернення РФ у ПАРЄ

Корреспондент.net,  5 серпня 2019, 11:20
0
546
У Лондоні хочуть переглянути повернення РФ у ПАРЄ
У Британії пропонують скасувати рішення про повернення Росії в ПАРЄ

Побиття мирних демонстрантів у Москві, на думку глави британської делегації, дає підставу переглянути рішення про повернення Росії в ПАРЄ.

 
Керівник британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл закликав переглянути повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи після застосування сили відносно демонстрантів у Москві. Відповідну заяву Гейла опублікував постійний представник Великобританії в Раді Європи Крістофер Івон у Facebook.
 
"Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала за відновлення права Російської Федерації, і вже стало зрозуміло, що РФ не має наміру виконувати свої зобов'язання і дотримуватися стандартів ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання в вересні, і ми повернемося до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня", - заявив Гейл.
 
За його словами, події, за якими весь світ спостерігав у Москві минулими вихідними, коли били демонстрантів, є неприпустимими і нечуваними.
 
Гейл переконаний, що методи, які використовувала російська поліція для "підтримки порядку" під час передвиборного етапу виборів до Московської міської думи, не пропорційні будь-якій загрозі для громадського порядку.
 
"Жорстокість, з якою кийки використовуються чоловіками... недопустима в будь-якому цивілізованому суспільстві", - додав він.
 
Британський депутат підкреслив, що Росія порушує Конвенцію про права людини, а реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації парламенту Великобританії виступає проти повернення прав російської делегації і підтримали збереження санкцій до тих пір, коли Росія буде дотримуватися положень Конвенції.
 
Раніше російський правозахисний портал ОВС-інфо заявив, що силовики затримали в суботу на акції протесту в Москві не менше 1000 чоловік. Масові акції в підтримку незареєстрованих кандидатів на вибори в Мосміськдуму проходять у столиці Росії з середини липня.
 
Нагадаємо, в червні ПАРЄ повернула Росії усі повноваження, незважаючи на те, що Москва не виконала жодної з семи резолюцій, які стали приводом для санкцій проти російської делегації.
 
Офіційною причиною зняття з Росії обмежень називається те, що без Ради Європи росіяни залишаться без захисту Європейського суду з прав людини.
 
Однак експерти вважають, що у ПАРЄ була грошова мотивація, оскільки Москва виконує одиниці постанов ЄСПЛ. Детально про це - в матеріалі Прецедент для скасування санкцій: преса про РФ в ПАРЄ.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияПАСЕдемонстрацииВеликобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі