RU
 

ЄС посилив санкції проти Північної Кореї

Корреспондент.net,  16 липня 2019, 10:25
0
82
ЄС посилив санкції проти Північної Кореї
Санкції прийнято через розробку ядерної зброї і балістичних ракет

Міністри Євросоюзу продовжили санкції проти КНДР і розширили санкційний список за рахунок дев'яти установ.

 
Рада міністрів ЄС із закордонних справ оновила перелік суб'єктів, які підпадають під режим санкцій ЄС проти КНДР. Про це у вівторок, 16 липня, повідомляє Укрінформ.
 
Зазначається, що міністри продовжили санкції проти осіб і установ, які включають заборону на поїздки і заморожування рахунків. Відповідне рішення вже опубліковане на сайті Європейської Ради.
 
"Санкції ЄС проти КНДР є більш жорсткими, ніж проти будь-якої іншої країни. Вони прийняті у відповідь на дії з розробки ядерної зброї і балістичних ракет, які порушують численні резолюції РБ ООН. ЄС не тільки підтримує санкції, введені ООН, а й також застосовує власний автономний санкційний режим проти КНДР, який доповнює і підсилює санкції, прийняті ООН", - йдеться в документі.
 
Особи й установи, які внесено до переліку, підпадають під санкції за участь у програмах КНДР з розробки ядерної зброї, чи балістичних ракет, чи інших видів зброї масового знищення або за порушення режиму згаданих санкцій.
 
Санкційний список налічує 57 осіб. На додаток ЄС заморозив активи дев'яти установ. Євросоюз також підтримав усі відповідні резолюції РБ ООН, які накладають санкції на 80 осіб і 75 установ.
 
При цьому Євросоюз ще раз підкреслив, що тривалий мир і введення без'ядерного статусу Корейського півострова мають досягатися мирними шляхами. З огляду на це повинен тривати дипломатичний процес як єдиний шлях для досягнення цієї мети.
 
Це рішення було прийняте Радою міністрів ЄС із закордонних справ у рамках щорічного перегляду санкцій проти КНДР.
 
 
Нагадаємо, у червні США також продовжили режим санкцій проти КНДР. Американський режим НС стосовно Північної Кореї був введений у 2008 році. У наступні роки термін його дії продовжували і доповнювали новими обмежувальними заходами.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: ЕССеверная Кореяядерное оружиесанкцииКНДР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі