RU
 

США ввели санкції відносно керівників Хезболли

Корреспондент.net,  10 липня 2019, 10:09
0
63
США ввели санкції відносно керівників Хезболли
Фото: АР
США вважають Хезболлу терористичною організацією

Американська влада вперше ввела санкції відносно ліванських парламентаріїв, пов'язаних із Хезболлою.

 
Держдепартамент США оголосив про нові санкції відносно трьох керівників ліванського угруповання "Хезболла" за їх роль у руйнуванні фінансової системи Лівану і за просування інтересів Ірану в ліванській політиці. Про це повідомляє Голос Америки в середу, 10 липня.
 
 
Відзначається, що в списку санкцій депутати ліванського парламенту Амін Шеррі і Мухаммад Хасан Рад, а також Вафик Сафа. Міністерство фінансів США вперше ввело санкції відносно ліванських парламентаріїв, пов'язаних з Хезболлою, яку Сполучені Штати вважають терористичною організацією.
 
За словами офіційного представника Держдепу Морган Ортагус, "ці чиновники користувалися своїм становищем для незаконної контрабанди товарів у Ліван, підриваючи роботу ліванських фінансових організацій, для надання допомоги Хезболлі і допомагаючи керівникам та фінансистам Хезболли уникати санкцій США".
 
Санкції щодо Шеррі, Рада і Сафи були введені в рамках зусиль США щодо протистояння "бунтівного впливу" Хезболли на Ліван. Шиїтське угруповання, яке контролює ліванський парламент після виборів 2018 року, користується підтримкою Ірану.
 
Раніше стало відомо, що Держдеп і Мінфін США пообіцяли нагороду в 10 млн доларів тим, хто передасть інформацію про фінансування угруповання Хезболла.
 
Нагадаємо, навесні минулого року влада США ввела санкції відносно вищого керівництва Хезболли.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАИранЛивансанкцииХезболла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі