RU
 

Політика економії і нерівність посилюють психічні розлади - ООН

Корреспондент.net,  24 червня 2019, 15:22
0
158
Політика економії і нерівність посилюють психічні розлади - ООН
Фото: АР (архивное фото)
Нерівність посилює психічні розлади

Зростання кількості психічних розладів пов'язане з нерівністю, дискримінацією і нестабільністю ринку праці, стверджує доповідач ООН.

Соціальна справедливість важливіша для психічного здоров'я, ніж психотерапія і медикаменти. Про це заявив спеціальний доповідач ООН щодо фізичного і психічного здоров'я Дайніус Пюрас, передає The Guardian в понеділок, 24 червня.

Політика жорсткої економії, нерівність і відсутність гарантій зайнятості негативно впливають на психічне здоров'я, і ​​держави повинні боротися з ними, щоб протистояти зростанню чисельності ментальних захворювань, стверджує спеціальний доповідач ООН.

Заходи з подолання нерівності та дискримінації були б набагато ефективнішими в боротьбі з психічними розладами, ніж акцент на терапії і медикаментозному лікуванні, який був поширений останні 30 років.

"Це було б найкращою "вакциною" проти психічних розладів і значно краще від надмірного вживання психотропних медикаментів, яке відбувається зараз", - зазначив Пюрас.

Він заявив, що з фінансової кризи 2008 року державні заходи, спрямовані на поділ, нерівність і соціальну ізоляцію, погано вплинули на психічну рівновагу.

"Політика жорсткої економії не позначилася позитивно на психічному здоров'ї. Люди не відчувають себе в безпеці, вони стурбовані, вони не насолоджуються емоційним благополуччям через цю відсутність впевненості. Найкраще створювати сприятливе середовище у всіх сферах - сім'ї та робочому місці. Потім, звичайно, потрібні терапевтичні послуги", - заявив доповідач.

Нагадаємо, раніше ООН заявила, що кількість біженців в світі перевищила 70 млн.

В ООН боротимуться з риторикою ненависті


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ООНздоровьепсихическое расстройстворавенство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі