RU
 

США надали докази причетності Ірану до атак на танкери

Корреспондент.net,  14 червня 2019, 06:34
0
826
США надали докази причетності Ірану до атак на танкери
Іранський катер гасить пожежу на танкері Front Altair

Військові США виклали у відкритий доступ відео, на якому, за їхнім твердженням, наведені докази причетності Ірану до інциденту з танкерами в Оманській затоці.

 
Запис опублікувало Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) 13 червня.
 
Як ідеться в повідомленні CENTCOM, на короткому чорно-білому відео можна побачити військовослужбовців Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), які, перебуваючи в патрульному катері, знімають міну, що не розірвалася, з корпусу танкера Kokuka Courageous в Оманській затоці.
 
 
За словами представника Центрального командування Білла Урбана, ще вранці в четвер американські літаки засікли поблизу другого атакованого судна Front Altair катери КВІР.
 
Пізніше такі самі катери, за твердженням американських військових, намагалися наблизитися і до Kokuka Courageous, однак американський есмінець Bainbridge перший підійшов до судна і взяв на свій борт членів екіпажу. Після цього іранці, за твердженням Урбана, все ж підійшли до танкера і забрали міну, що не розірвалася.
 
Раніше Урбан повідомив телеканалу CNN, що, знімаючи міну з танкера, іранські військові намагалися приховати свідчення своєї причетності до інциденту.
 
 
Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Іран несе відповідальність за напади на танкери. Вашингтон направив в Оманську затоку ракетний есмінець у зв'язку з інцидентом.
 
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАИранвидеофотовоенныетанкер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі