RU
 

У США лікаря звинуватили у вбивстві 25 пацієнтів

Корреспондент.net,  6 червня 2019, 03:56
0
357
У США лікаря звинуватили у вбивстві 25 пацієнтів
Фото: pixabay.com
У США лікар вводив пацієнтам смертельні дози знеболювального

Вільям Х’юзель вводив хворим смертельні дози знеболювального. Його адвокат заявив, що таким чином підзахисний намагався забезпечити турботу вмираючим пацієнтам.

У США заарештували лікаря відділення інтенсивної терапії за звинуваченням у вбивстві 25 пацієнтів, яким він вводив надмірні дози знеболювального препарату. Про це в середу, 5 червня, повідомило агентство Associated Press.

Вільям Х’юзель не визнав себе винним за 25 пунктами звинувачення у вбивстві, і суддя призначив йому заставу в мільйон доларів.

Як показало розслідування, 43-річний лікар вводив десяткам пацієнтів потенційно смертельні дози ліків. Багато померлих не могли самостійно дихати і отримували паліативну допомогу, проте стан деяких пацієнтів можливо було поліпшити. Смертельні випадки зафіксовані між 2015 і 2018 роками.

У грудні минулого року Х’юзель був звільнений з лікарні Маунт-Кармел, де пропрацював п'ять років, і позбавлений медичної ліцензії в штаті Огайо.

Адвокат лікаря заявив, що його клієнт не мав наміру нікого вбивати і керувався міркуваннями "милосердя".

Проти лікаря і лікарняного комплексу було подано понад два десятки судових позовів. Лікарня публічно перепросила і врегулювала деякі випадки, виплативши сотні тисяч доларів.

Прокурор округу Франклін заявив, що не планує висувати звинувачення іншим співробітникам лікарні, які виконували доручення Х’юзель і повинні були звернути увагу на його дії. Також він уточнив, що розслідування у даній справі триває.

У США лікар незаконно став батьком 50 дітей

Раніше повідомлялося, що в Каліфорнії лікар-терапевт судиться за свою ліцензію після того, як він прописав печиво з каннабісом чотирирічному хлопчику.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАпациентврачарестубийство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі