RU
 

В Австралії помітили два великі метеорити

Корреспондент.net,  26 травня 2019, 14:15
0
971
В Австралії помітили два великі метеорити
Фото: Скріншот
Над Австралією вибухнув великий метеорит

Один з об'єктів за своїми розмірами був порівнянний із позашляховиком Toyota і міг важити до 40 тонн.

 
Над територією Австралії протягом декількох днів пролетіли два великі метеорити. Обидва небесні тіла осяяли небо яскравими спалахами світла, повідомляє Naked Science у неділю, 26 травня.
 
Так, перший метеорит пролетів над північчю континенту 20 травня. Багато жителів помітили в небі спалах. Встановлені на ліхтарних стовпах відеореєстратори також зняли падіння, яке супроводжувалося спалахом яскравого світла. Метеорит помітили люди із двох різних міст, розташованих на відстані 500 кілометрів один від одного.
 
Другий великий метеорит пролетів у небі над Австралією через два дні після першого - 22 травня. За словами австралійського астронома Девіда Фінлі, цей об'єкт був у діаметрі приблизно як позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, а важив від 20 до 40 тонн. Він летів зі швидкістю 40 тисяч кілометрів на годину, а потужність його вибуху після зіткнення із землею становила б 1,6 кілотонни у тротиловому еквіваленті.
 
На щастя, обидва небесні тіла розірвалися в повітрі, а їхні уламки впали у води океану. Другий об'єкт, що пролетів у небі над Австралією 22 травня, впав усього за 400 кілометрів від великого міста - Аделаїди.
 
 
 
Нагадаємо, у березні над морем Берінга в атмосфері стався потужний вибух метеорита. Його визнали другим за величиною у своєму роді за останні 30 років. Викид енергії під час вибуху космічного тіла в 10 разів перевершив той, який спостерігався від вибуху атомної бомби в Хіросімі.
 
Також у лютому повідомлялося про падіння метеорита на Кубі. Незабаром вдалося знайти уламки гостя з космосу. Вчені встановили, що метеорит складався із заліза, нікелю і силікату магнію.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Австралиявидеометеоритметеорметеорыметеорологи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі