RU
 

Венесуела продала золото на $570 млн - Bloomberg

Корреспондент.net,  18 травня 2019, 09:20
0
358
Венесуела продала золото на $570 млн - Bloomberg
Фото: Пресс-центр НБУ
З початку квітня Венесуелі вдалося продати 23 тонни золота

Золотовалютні резерви Венесуели опустилися до найнижчого рівня за останні 29 років - 7,9 млрд доларів.

 
Протягом двох останніх тижнів Венесуела отримала 570 млн доларів від продажу золота в обхід санкцій США. Про це напередодні повідомило агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
 
Стверджується, що 9,7 тонн золота були продані 10 травня, ще 4 тонни - 13 травня. Всього, за даними агентства, з початку квітня Венесуелі вдалося продати 23 тонни золота. Передбачається, що покупцями дорогоцінного металу стали фірми з Туреччини та ОАЕ.
 
За словами одного з джерел, виручені кошти планують направити на фінансування імпорту через зовнішнє торгове представництво країни.
 
При цьому вказується, що внаслідок останніх угод золотовалютні резерви Венесуели опустилися до найнижчого за останні 29 років рівня - 7,9 млрд доларів.
 
Нагадаємо, 10 квітня повідомлялося, що зі сховищ Венесуели були вивезені вісім тонн золота. Їх планувалося продати за кордон. Така ж партія дорогоцінного металу була продана в лютому.
 
Раніше повідомлялося, що Росія стала світовим лідером із закупівлі золота. Всього у світі за три перших місяці 2019 року було закуплено 145,5 тонни золота, що на 68% більше, порівняно з аналогічним періодом 2018 року.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАзолотоВенесуэласанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі