RU
 

США готові відправити 120 тисяч солдатів на Близький Схід

Корреспондент.net,  14 травня 2019, 06:17
0
254
США готові відправити 120 тисяч солдатів на Близький Схід
Американські військовослужбовці

Пентагон підготував план відправки 120 тисяч військовослужбовців на Близький Схід для протидії Ірану.

США мають намір направити на Близький Схід до 120 тисяч військових в разі прискорення розробки ядерної зброї або атаки американських сил Іраном, пише The New York Times з посиланням на джерела в Пентагоні.

Стільки ж американських військовослужбовців було задіяно під час вторгнення в Ірак в 2003 році, проте новий план не передбачає сухопутної операції.

9 травня в. о. міністра оборони США Патрік Шанахан представив документ на зустрічі помічників президента з національної безпеки. При цьому головним ініціатором появи плану став радник з нацбезпеки Джон Болтон.

Нагадаємо, на початку травня в Пентагоні повідомили, що почали перекидати на Близький Схід авіаносець Авраам Лінкольн і додаткову групу бомбардувальників через "серйозну загрозу" з боку армії Ірану.

Крім того, Вашингтон має намір розгорнути на Близькому Сході зенітні ракетні комплекси Patriot, а також військовий корабель Arlington.

У відповідь Іран заявив, що США повинні залишити регіон, і пообіцяв завдати США "удару в голову", якщо вони зроблять будь-які силові дії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Ближний ВостокСШАИран
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі