RU
 

У США винесли вирок соратникові Манафорта

Корреспондент.net,  13 квітня 2019, 08:57
0
204
У США винесли вирок соратникові Манафорта
Фото: УНН
Сем Паттен

Консультант Паттен був засуджений до трьох років умовно за те, що він не зареєструвався як лобіст української політичної партії.

Федеральний суд США виніс вирок колишньому соратнику Пола Манафорта Сему Паттену у зв'язку з відсутністю реєстрації його як лобіста і нелегітимною роботою на користь українського уряду часів президентства Віктора Януковича. Про це повідомило американське видання The Hill.

 
За даними видання, консультант Паттен був засуджений до трьох років умовно за те, що він не зареєструвався як лобіст української політичної партії. Згідно з рішенням суду, йому також потрібно виплатити 5 тисяч доларів штрафу і виконати 500 годин громадської роботи.
 
Паттен визнав себе винним у серпні минулого року, співпрацював у розслідуванні спеціального адвоката Роберта Мюллера, а також в інших кримінальних розслідуваннях. Суддя Емі Берман Джексон, яка винесла вирок Паттену, вважає його злочин серйозним, але з огляду на те, що він прийняв на себе відповідальність і співпрацював з державними прокурорами, істотно пом'якшила покарання.
 
Раніше стало відомо, що суд у Вашингтоні засудив Манафорта до 3,5 років в'язниці за чинення тиску на свідків і незаконну лобістську діяльність за кордоном. Також він повинен виплатити майже шість мільйонів доларів як відшкодування збитку.
 

 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: УНН
ТЕГИ: СШАЯнуковичсудВиктор Янукович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі