RU
 

У США висунули звинувачення Ассанжу

Корреспондент.net,  11 квітня 2019, 17:29
0
280
У США висунули звинувачення Ассанжу
Джуліан Ассанж

Мін'юст США підозрює Джуліана Ассанжа у змові з метою здійснення комп'ютерного злому, йому загрожує до п'яти років в'язниці.

 
Засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу в США загрожує до п'яти років в'язниці через змову, говориться в поширеному в четвер, 11 квітня, повідомленні Мін'юсту США.
 
"Ассанж звинувачується у змові з метою здійснення комп'ютерного злому... У випадку винесення обвинувального вироку йому загрожує максимальне покарання до п'яти років в'язниці", - сказано в документі.
 
У повідомленні також йдеться, що зазвичай реальні терміни менші від максимально передбачених законом. Крім того, в американському Мін'юсті зазначили, що Ассанж був затриманий відповідно до договору про екстрадицію між США і Великою Британією у зв'язку з пред'явленими в США звинуваченнями.
 
Також стало відомо, що суд в Лондоні залишив під вартою Джуліана Ассанжа до 12 червня. Під час засідання суду Ассанж не визнав себе винним за звинуваченням у відмові здатися поліції.
 
Напередодні стало відомо, що поліція Лондона заарештувала засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Після арешту Ассанжа стало відомо, що журналісту призупинили громадянство Еквадору.
 
Нагадаємо, Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні в 2012 році. Він не може покинути його територію, оскільки побоюється затримання британською поліцією за відмову з'явитися в суд у 2012 році.
 
Видачі Ассанжа домагаються США, де йому загрожує покарання за розголошення секретних даних Держдепартаменту.
 
Надання притулку засновнику WikiLeaks вже обійшлося уряд Еквадору в п'ять мільйонів доларів.
 
Раніше президент Еквадору Ленін Морено заявив, що влада Великої Британії надала письмові гарантії того, що Ассанж може покинути територію еквадорського посольства і не буде екстрадований ні в одну з країн.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БританиясудЛондонарестВеликобританияАссанж
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі