RU
 

У боях у Тріполі загинули понад 30 людей

Корреспондент.net,  8 квітня 2019, 10:31
0
186
У боях у Тріполі загинули понад 30 людей
У Лівії тривають бої за столицю країни Тріполі

Війська Хафтара ведуть наступ на столицю Лівії, підконтрольну Уряду національної згоди.

У Лівії зростає кількість загиблих в ході збройних сутичок у Тріполі - 32 людини загинуло, близько 50 отримали поранення. Про це в понеділок, 8 квітня, повідомляє AFP з посиланням на міністерство охорони здоров'я визнаного міжнародним співтовариством Уряду національної згоди (УНЗ).

Зазначається, що серед загиблих є мирні жителі.

Як відомо, підрозділи Лівійської національної армії фельдмаршала Халіфи Хафтара ведуть зараз наступ на Тріполі. 4 квітня Хафтар оголосив про початок походу на місто, його війська штурмують столицю головним чином з південного напрямку. Вони ведуть там запеклі бої з озброєними формуваннями Уряду національної згоди Фаїза Сараджа, що засідає в Тріполі.

Як повідомляє Sky News Arabia, літак Військово-повітряних сил ПНР Лівії завдав авіаудару на північний захід від Тріполі.

Авіаудару завдали по аеродрому військової бази Ель-Ватія. В Лівійській національній армії (ЛНА), якою командує Халіфа Хафтар, підтвердили, що літак спробував атакувати її бойові позиції.

До цього ЛНА атакувала позиції УНЗ. Війська Хафтара захопили міжнародний аеропорт Тріполі, але підконтрольні Сараджу сили це спростували.

Раніше повідомлялося, що Лівію залишає військовий персонал США, який задіяний в охороні дипломатичних місій, надає допомогу владі в боротьбі з тероризмом і зміцненні стабільності в регіоні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: войнаЛивиябоивоенныеТриполиавиаудар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі