RU
 

Путін і Кальюлайд обговорять ситуацію в Україні

Корреспондент.net,  5 квітня 2019, 12:49
0
388
Путін і Кальюлайд обговорять ситуацію в Україні
Фото: r4.err.ee
Керсті Кальюлайд стала об'єктом критики за намір зустрітися з Володимиром Путіним

Президент Естонії заявила, що буде говорити з главою Росії про Україну, Грузію і відносини між двома країнами.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд обговорить з главою РФ Володимиром Путіним на зустрічі в Москві ситуацію в Україні, Грузії та відносини між Росією і Естонією. Про це в п'ятницю, 5 квітня, повідомляє ERR.

Раніше перша особа Естонії стала об'єктом критики за намір зустрітися з президентом Росії. Критику викликала ініціатива з боку естонського президента, а також те, що інформація про теми зустрічі не повідомлялася. В одному з інтерв'ю Кальюлайд заявила, що буде говорити про Україну, Грузію і відносини між двома країнами.

"Сама зустріч є сигналом. Подивіться, естонські дипломати і політики багато говорять в світі про РФ, але насправді складно зрозуміти, чому при цьому не розмовляють з Росією. Знаючи, що у нас досить мало точок дотику, саме по собі важливо провести цю зустріч", - зазначила Кальюлайд.

Вона наголосила, що при цьому важливо залишатися вірними своїм цінностям.

"Ми завжди говоримо про Україну, говоримо про Грузію. Ми намагаємося зрозуміти, які можуть бути шляхи вирішення для виконання Мінських угод. Ми обговоримо двосторонні відносини, оскільки не варто забувати, що в Естонії і Росії все-таки є двосторонні відносини. Це прикордонне співробітництво, це культурне співробітництво. На нас чекає наступний бюджетний період Євросоюзу, в якому, як я сподіваюся, буде продовжена спільна естонсько-російська програма ЄС. У двох сусідів завжди є теми для розмов", - додала президент Естонії.

Раніше глава Естонії Керcті Кальюлайд здійснила марш-кидок разом з військовими. В учасників було 8 годин, щоб пройти 30-кілометровий шлях.

Також повідомлялося, що уряд Естонії пішов у відставку.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияПутинпрезидентЭстонияпереговорывстречаВладимир Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі