RU
 

Біля берегів Данії за три роки утворилося 11 нових островів

Корреспондент.net,  6 березня 2019, 16:29
0
382
Біля берегів Данії за три роки утворилося 11 нових островів
Фото: tvn24
Нові острова виникають через ерозію ґрунту в морі

У Балтійському морі біля берегів Данії в період з 2015 по 2018 рік з'явилося 11 нових островів.

 
Про це в середу, 6 березня, повідомляє з посиланням на Міністерство охорони навколишнього середовища та з питань продовольства країни агентство ТАСС.
 
"В цілому датське Управління у справах природи зареєструвало 11 островів у Королівстві Данія з 2015 по 2018 рік", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, кілька нових островів з'явилося на північ від острова Мен. У районі фьорда Ніссум, на заході Ютландії, виникло п'ять острівних новоутворень меншого розміру.
 
"Нові острови виникають через ерозію ґрунту в морі. Як правило, це відбувається на високих схилах, де ґрунт сповзає і його відносить морською течією", - пояснив співробітник Управління у справах природи Ес Огорд.
 
Відомо, що 11 островів складаються переважно з піску і мають загальну площу 63 га, приблизно таку ж, що й Ельм, 78-й за розміром острів Данії, розташований у протоці Каттегат.
 
"Коли сила течій слабшає, (перенесений ними) матеріал осідає, і з часом може виникнути острів. Часто відкладення бувають навколо мисів і подібних ділянок суші. Там і можуть виникати острови, які схожі на нанизані на нитку перлини", - пояснив Ес Огорд.
 
За його словами, датський ландшафт, який відчуває на собі постійний вплив води і течій, постійно змінюється. Водночас поряд з появою нових островів зникають старі.
 
Раніше стало відомо, що між Німеччиною і Данією побудують підводний тунель протяжністю 19 кілометрів за € 8 млрд.
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: островаДанияостровландшафтпобережье
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі