RU
 

У Коста-Ріці вилучили півтори тонни кокаїну

Корреспондент.net,  5 березня 2019, 07:41
0
124
У Коста-Ріці вилучили півтори тонни кокаїну
Вилучені наркотики

Перехоплена партія кокаїну виявилося найбільшою з тих, що були конфісковані в Коста-Ріці з початку року.

Більш ніж 1,4 т кокаїну конфіскували в Коста-Ріці в ході спецоперації. Про це повідомило напередодні агентство EFE з посиланням на заяву МВС країни.

Співробітники берегової охорони перехопили біля південного узбережжя країни швидкохідний катер, який доставляв партію наркотиків.

У ході переслідування троє громадян Колумбії, які супроводжували вантаж, скинули пакети з кокаїном в море і причалили до берега в районі пляжу Ескондідо в провінції Пунтаренас. Після цього вони спробували сховатися, проте були затримані правоохоронцями.

За даними влади Коста-Ріки, перехоплена партія кокаїну виявилося найбільшою з тих, що були конфісковані в країні з початку року.

Контрабандисти часто намагаються використовувати територію і прибережні води Коста-Ріки для перекидання партій наркотиків з Південної Америки в США. За офіційними даними, торік правоохоронні органи центральноамериканської країни перехопили 33,6 т кокаїну, а також вилучили у зловмисників $3,7 млн.

Раніше в США вилучили рекордну партію наркотиків, яка попередньо оцінюється майже в мільярд доларів. Її повинні були доставити до Австралії в двох великих контейнерах. Серед вилучених наркотиків було понад півтори тонни метамфетаміну, 25 кілограмів кокаїну і ще 5 тонн героїну.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: наркотикикокаинполицияКоста-Риканаркоторговля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі