RU
 

З Венесуели дезертирували понад 330 військових і силовиків

Українська служба DW,  27 лютого 2019, 08:22
0
170
З Венесуели дезертирували понад 330 військових і силовиків
Фото: АР
Силовики під час протестів в прикордонному місті Уренья, Венесуела, 23 лютого

Вже 333 військових та силовиків з Венесуели перебігли через кордон з Колумбією та Бразилією, пишуть ЗМІ. Утім, ця кількість становить менше одного відсотка від усіх військовослужбовців та працівників силових відомств.

Число венесуельських військових, які дезертирували й переховуються в сусідніх Колумбії та Бразилії, зростає. Загалом з 23 лютого вже 326 представників силових структур втекли до сусідньої Колумбії, про що повідомило ввечері у вівторок, 26 лютого, колумбійське міграційне відомство на запит інформагентства dpa. Водночас, згідно з повідомленням інформагенції G1, ще семеро венесуельських силовиків перебігли до Бразилії.

За даними dpa, 333 військових та силовиків, котрі дезертирували з Венесуели до сусідніх країн, становлять близько 0,3 відсотка з понад 100 тисяч солдатів і офіцерів у лавах армії та співробітників силових відомств.

Як повідомлялося, 23 і 24 лютого спостерігалося загострення протистояння між силами опозиції, яку очолює тимчасовий президент Хуан Гуайдо, та соціалістичним урядом глави Венесуели Ніколаса Мадуро. Останній закрив кордони країни з Бразилією і Колумбією і наказав поліції та армії не допустити завезення гуманітарної допомоги з-за кордону.

Щоб зупинити конвої з гуманітарною допомогою, підконтрольні Мадуро військові застосували на кордонах сльозогінний газ. В результаті зіткнень з військовими на кордоні з Бразилією загинуло щонайменше двоє людей. Крім того, ще сотні людей отримали поранення на кордоні з Колумбією.

Раніше глава Венесуели Ніколас Мадуро заявив в інтерв'ю ABC News, що тимчасового президента ВенесуелиХуана Гуайдо можуть арештувати, якщо він повернеться до країни.

Як повідомлялося, США, низка країн ЄС і держав Південної й Центральної Америки визнали Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни. Натомість Росія, Китай, Іран, Туреччина, Куба, Сирія, КНДР та низка інших країни заявили про підтримку уряду Ніколаса Мадуро.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: КолумбияопозиціяВенесуелаНіколас Мадуро
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі