RU
 

США шантажують Росію "ракетною програмою" України - ЗМІ

Корреспондент.net,  26 лютого 2019, 17:56
0
1059
США шантажують Росію  ракетною програмою  України - ЗМІ
Фото: СНБО
Нептун - перша крилата ракета України

Американські ЗМІ розповіли про можливий шантаж США імовірною ракетною програмою України після виходу з ДРСМД.

 
Після виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) в Європі може з'явитися нова "ракетна держава" - Україна. Про це у вівторок, 26 лютого, повідомляє The Washington Post.
 
Видання зазначає, що ракетна програма України, яка може знову розвиватися після провалу ДРСМД, стане "червоним важелем тиску США" на Росію з метою спонукати Москву до діалогу.
 
"Привид української ракетної програми" може спонукати Росію сісти за стіл переговорів з США до того, як Україна стане рівноправною стороною", - пише газета.
 
Причому в такому разі РФ також може погодитися на мораторій на розміщення ракет в Калінінграді або на інших територіях, говориться в матеріалі.
 
У той же час, за даними видання, деякі члени НАТО, наприклад, Німеччина, вважають можливу українську ракетну програму дестабілізатором. Однак Україна, як припускають журналісти газети, може заручитися підтримкою Польщі та країн Балтії, які прагнуть посилити оборону проти Росії.
 
 
Також повідомлялося, що українська армія отримає відразу кілька нових зразків потужного озброєння - ракетний комплекс Вільха і крилаті ракети Нептун.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Россия-СШАСШАУкраина-СШАракетаракетышантаж
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі