RU
 

У США відреагували на слова Путіна про ракети

Корреспондент.net,  25 лютого 2019, 09:30
0
878
У США відреагували на слова Путіна про ракети
Держсекретар США Майк Помпео

Заяви Путіна про ракети, спрямовані на США, є просто "гучними словами", вважає Помпео.

Держсекретар Майкл Помпео заявив, що не сприймає серйозно слова президента Росії Володимира Путіна про розміщення американських озброєнь в Європі. Про це він заявив в ефірі телекомпанії CNN.

"Так, Путін тоді вкотре оголосив про нібито готовність Москви у відповідь на розгортання американських ракетних систем в Європі направити російське озброєння на США. Це, безперечно, є гучними словами з Москви. Ці слова націлені на те, щоб прикрити ключовий виклик. Адже він говорив про рішення США вийти з договору, які поширюється на ракетні системи середньої і меншої дальності", - сказав Помпео.

Він також заявив, що саме Росія порушила умови ракетного договору.

"Росія порушувала цей договір, тому для американців немає жодного сенсу і далі пов'язувати себе обмеженнями, передбаченими цим договором", - пояснив держсекретар.

Раніше Путін у посланні Федеральним зборам заявив, що "Росія буде змушена створити і розгорнути види озброєнь, які можуть бути використані не тільки щодо тих територій, з яких для нас буде виходити відповідна пряма загроза, а й щодо тих територій, де розташовані центри прийняття рішень застосування ракетних комплексів, що загрожують нам".

У відповідь на це в НАТО заявили, що Росія намагається відвернути увагу від порушення нею ракетного договору.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: РоссияРоссия-СШАСШАПутинракеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі