RU
 

Європа не залежатиме від газу з РФ - Меркель

Корреспондент.net,  7 лютого 2019, 17:00
0
400
Європа не залежатиме від газу з РФ - Меркель
Меркель відстоює позиції Берліна по Північному потоку-2

Росія була надійним постачальником енергоресурсів до Європи й під час холодної війни, заявила канцлер.

Європа не опиниться в залежності від російського газу в результаті будівництва трубопроводу Північний потік-2. Про це заявила в четвер, 7 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель у Братиславі, де проходять переговори з главами урядів країн Вишеградської групи - Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії, повідомляє агентство Reuters.

"Чи опинимося ми в залежності від Росії завдяки другому газопроводу? Я кажу: "Ні", якщо ми одночасно проведемо диверсифікацію. Ми не хочемо ні в якому разі повністю залежати тут від Росії", - стверджувала вона.
 
Канцлер нагадала, що у ФРН будуть побудовані термінали для зрідженого природного газу. Меркель також знову заявила про необхідність збереження транзиту газу через територію України, вказавши на те, що обговорює це питання з президентом РФ Володимиром Путіним.
 
Одночасно вона зазначила, що Росія була надійним постачальником енергоресурсів до Європи й під час холодної війни і буде виконувати цю роль в майбутньому. "Ми не впадемо в односторонню залежність", - упевнена канцлер.
 
У той же час сьогодні Міністерство закордонних справ Франції підтвердило намір країни підтримати зміну Газової директиви ЄС, що може торкнутися проекту Північний потік-2, пише ТАСС.
 
"Франція розраховує підтримати прийняття подібної директиви. Роботи щодо змін, які можуть бути внесені в текст, тривають з нашими партнерами, зокрема з Німеччиною", - заявили в МЗС.
 
За даними ЗМІ, 13 країн Євросоюзу підтримали пропозицію Румунії змінити законодавство, яке може ускладнити будівництво Північного потоку-2.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Північний потік-2
Російський спецкорабель був поблизу місця вибуху Північного потоку - ЗМІ
У Німеччині не відкидають зупинку ПП-2
"Північний потік-2" і "ціна" агресії Росії: у ЄС нема єдності
Süddeutsche Zeitung: США тиснуть на Німеччину через Росію
Співголова СДПН за швидкий запуск "Північного потоку-2"
СПЕЦТЕМА: Північний потік-2
ТЕГИ: РоссияЕвропаЕСФранцияГерманияМеркельСеверный потокроссийский газ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі