RU
 

Італія заблокувала спільну заяву ЄС щодо Венесуели

Корреспондент.net,  4 лютого 2019, 18:29
0
340
Італія заблокувала спільну заяву ЄС щодо Венесуели
Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели

Італія заблокувала спільну позицію Європейського Союзу про визнання лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом.

 
Про це в понеділок, 4 лютого, повідомляє з посиланням на дипломатичні джерела агентство Reuters.
 
Зокрема, зазначається, що Італія заблокувала проект заяви Євросоюзу, чим дала зрозуміти, що визнання є національною прерогативою.
 
"Окремі держави-члени ЄС визнають президента Національної асамблеї Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели", - йшлося в проекті спільної заяви, яка також закликала до "вільних, чесних і демократичних президентських виборів".
 
Водночас зазначається, що деякі члени ЄС стурбовані встановленням прецеденту визнання самопроголошеного лідера, й Італія - ​​не єдина в протистоянні визнанню Гуайдо.
 
Зокрема, глава МЗС Ірландії Саймон Ковно заявив, що його країна не підтримає визнання Гуайдо.
 
"Ні, наша позиція була чіткою. Ми хочемо бачити вільні і чесні вибори для людей, щоб втілити демократичне рішення у Венесуелі", - сказав він.
 
Раніше Німеччина, Данія та Нідерланди визнали главу опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни слідом за Францією, Великобританією, Іспанією й Австрією.
 
Нагадаємо, 23 січня екс-голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Його підтримали США і низка інших країн регіону і світу.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЕСИталияпрезидентЕвросоюзпротестыВенесуэлаевропейский союззаявление
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі