RU
 

США в РБ ООН закликали підтримати владу Гуайдо

Корреспондент.net,  27 січня 2019, 00:56
0
226
США в РБ ООН закликали підтримати владу Гуайдо
Помпео в РБ ООН закликав усі країни підтримати противників Мадуро

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Радбезу ООН закликав усі країни підтримати спраглих до демократії у Венесуелі противників уряду Ніколаса Мадуро.

 
Держсекретар США Майк Помпео закликав світову спільноту визнати Хуано Гуайдо президентом Венесуели і висловив надію на швидке проведення виборів.
 
"Сполучені Штати підтримали народ Венесуели. На цей момент багато які з країн світу вчинили так само, підтримавши легітимний уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо", - заявив він на засіданні РБ ООН.
 
"Сполучені Штати вами пишаються. Зараз настав час для усіх інших країн пристати на щось одне. Не можна відкладати", - додав Помпео.
 
Окрім того, Помпео висловив надію на те, що у Венесуелі оголосять про проведення нових виборів. "Ми сподіваємося, що вільні і чесні вибори будуть проведені якнайшвидше", - сказав Держсекретар США.
 
Помпео закликав усі країни підтримати спраглихь до демократії у Венесуелі противників уряду Ніколаса Мадуро. "Прийшов час підтримати венесуельський народ і визнати новий законний демократичний уряд, очолюваний президентом Хуаном Гуайдо, - і покласти край цьому кошмару", - заявив він.
 
Нагадаємо, 26 січня деякі країни висунули ультиматум президенту Венесуели Ніколасу Мадуро з вимогою протягом восьми днів оголосити вибори в країні, інакше вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.
 
 
23 січня на тлі протестів опозиції спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом. Його легітимність визнали США, Канада, Грузія, Бразилія і ще декілька інших країн. У відповідь обраний президент Венесуели Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини зі США, звинувативши Вашингтон в організації держперевороту.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: СШАООНВенесуэла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі