RU
 

Європейські парламентарії обрали голову ПАРЄ

Корреспондент.net,  21 січня 2019, 13:50
0
211
Європейські парламентарії обрали голову ПАРЄ
Фото: socpace.org
Ліліан Морі Паск’є переобрали головою ПАРЄ

Кандидатура Ліліан Морі Паск’є була єдиною на голосуванні. Уперше на цю посаду вона була обрана в червні 2018 року.

Голову Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паск’єв понеділок, 21 січня, переобрали на другий термін. Про це заявив віце-голова асамблеї Роджер Гейл на відкритті її зимової сесії. Трансляцію із зали засідання в Страсбурзі веде сайт ПАРЄ.

Паск’єподякувала парламентаріям за надану їй довіру. Вона пообіцяла "працювати зі ще більшим завзяттям, присвячуючи всі свої сили роботі, захищаючи цінності Ради Європи в складних нинішніх умовах".

Голова ПАРЄ також наголосила на важливості виконання всіма державами-членами їхніх фінансових зобов'язань перед організацією.

"Усі держави-члени повинні виконувати свої фінансові зобов'язання. Рада Європи не може бути об'єктом шантажу", - сказала Паск’є.

На голосуванні кандидатура Паск’єбула єдиною. Вперше на цю посаду вона була обрана в червні 2018 року, змінивши італійського соціаліста Мікеле Ніколетті, який змушений був відмовитися від головування в ПАРЄ, оскільки не пройшов на виборах до нового складу парламенту своєї країни. Ніколетті очолював ПАРЄ з 22 січня 2018 року.

Голова асамблеї обирається на річний термін з можливістю продовження ще на рік. За традицією переобрання голови ПАРЄ відбувається без обговорення, практично автоматично.

Як повідомлялося, в Страсбурзі сьогодні почалася зимова сесія ПАРЄ. Вона триватиме до 25 січня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: ЕСдепутатыПАСЕголосование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі