RU
 

У ФРН пройшла масштабна операція проти німецького ку-клукс-клану

Корреспондент.net,  17 січня 2019, 10:27
0
167
У ФРН пройшла масштабна операція проти німецького ку-клукс-клану
Фото: Getty Images
Поліція Німеччини провела масштабну операцію проти неофашистів

Під час рейду проти Національних соціальних лицарів ку-клукс-клану Німеччини поліція конфіскувала більше 100 одиниць зброї.

 
У Німеччині поліція провела масштабну операцію проти так званих неофашистів. Про це повідомляє Zeit.
 
Зазначено, що під час рейду проти Національних соціальних лицарів ку-клукс-клану Німеччини поліція конфіскувала більше 100 одиниць зброї.
 
"У поле зору слідчих потрапили близько 40 осіб. Слідчі дії були проведені стосовно 17 обвинувачених у віці від 17 до 59 років. Арештів не було", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що операція силами 200 поліцейських, включаючи спецназівців, була проведена у федеральних землях Баден-Вюртемберг, Бремен, Гамбург, Нижня Саксонія, Північний Рейн-Вестфалія, Рейнланд-Пфальц, Саксонія-Ангальт і Тюрінгія.
 
При цьому вона була спрямована проти ймовірно готової до вчинення насильства злочинної мережі націонал-соціалістів.
 
Як доповів прокурор Штутґарта, у членів зазначеної організації були конфісковані, зокрема, мачете і мечі.
 
"У всіх членів мережі відверто права позиція, яка полягає, зокрема, у прославлянні націонал-соціалізму", - заявив прокурор.
 
Німецькі правоохоронці встановили, що рекрутують нових членів, у тому числі, через Інтернет. Відомо, що спілкування між ними відбувалося переважно через соціальні мережі, а фінансування угруповання здійснюється шляхом щомісячних членських внесків.
 
Раніше в Німеччині затримали шістьох осіб, які планували напади на іноземців. У прокуратурі ФРН стверджували, що затримані є лідерами неонацистської спільноти Хемніца.
 
Також повідомлялося, що у Великобританії за участь у забороненій ультраправій групі National Action ("Національна дія") засудили подружню пару, яка назвала свою дитину на честь Адольфа Гітлера.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: операцияГерманияполицияФРГНеонацизмКу-Клукс-Кланнеофашизмнеонацисти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі